Att bli författare - (tankar för dagen 5/4)

Någon har sagt att författandet, tillika skrivandet av en bok, består av 10 % inspiration och 90 %,transpiration. Det är alltså riktigt svettigt att få till det som författare.
Åter en annan person har uttryckt sig så här: "Bestäm en viss tid varje dag" (är Du lite äldre så kan Du nöja dig med 5 dagar/vecka). Den tiden är "helig" och får endast användas till skrivandet. Tänka får Du göra samtidigt. På så vis så tillryggalägger Du sida för sida i din bok och blir klar "någongång".
Att få ihop en bra story och en bra dialog är inte alldeles enkelt. En viss författare tipsade mig om att läsa andra författares böcker och inspireras av deras idéer och upplägg. Behövs det ytterligare vägledning så kan Du ta dina vänner och bekanta till hjälp. Använd dig av högläsning. Då hör åtminstone Du själv om din text har "flyt" och innehåll. Märker Du att den Du läser för inte somnar utan kommenterar din text på ett konstruktivt sätt - ja då är Du någonting "stort på spåren".
Vill Du få lite underhållning - så finns det sajten som heter "www.bengtmalmsten.se". Sajten har EN författare/poet/skrivare knuten till sig. Om har han tid - och Du skrivit någon rubrik som väcker intresse - så kan Du räkna med spontana infall och råd. Så Du behöver inte "hitta på" något märkvärdigt för att bli kontaktad. Allt det Du skriver på denna sajt kan läsas av denne mäster-författare/poet/skrivare. Och en intresseväckande rubrik är vad som behövs för att bli synlig. På den här sajten finns det som sagt en mycket sympatisk skribent (Bengt). Så en romantisk, innerlig, rubrik, är min rekommendation. Den fångar hans ögon. Och kanske han hjärta också.
Livet som författare (eller som i mitt fall - förfuskare) är verkligen "en dans på rosor". För Du vet väl att rosor också har taggar?! Du kan behöva köpa en hel del plåster innan det där "million-dollar-kontraktet" ligger framför dig för påskrift.

Morgondagens "tankar för dagen" kan Du alltså läsa på www.bengtmalmsten.se
Välkommen att hälsa på!! Det bjuds på god underhållning, var så säker!!


När  någon tror på ett "NEJ!" - (tankar för dagen 6/4)

Du har säkert både hört och läst att många brottslingar säger "NEJ" när de anklagas för något. De blånekar. Men blir de trodda? Om de har en skicklig advokat som verkligen angagerar sig. Då backar både domstolen och åklagaren. Skulle båda anklagade vara beskyllda för "mord" men påstår att det "var den andre" som utförsde dådet - då kan ibland domstolen fria båda. För det heter ju att man ska "hellre fria än fälla".  
Skulle den som säger "NEJ" vara en anklagad som som saknar "stjärnadvokat" då är läget helt annorlunda. Då dömer domstolen dig. Strängt. Hårt. Och obevekligt. Skulle Du dessutom vara "färgad" då ligger Du riktigt illa till. Tänk: "George Floyd" som åkte fast för att han använt en falsk 20-dollarsedel i sin matbutik. Han dödades direkt. Här behövdes ingen domstol. Polisen dömde honom till lagens strängaste straff: "döden"!


Kylskåpet ryter till!
 - (tankar för dagen 7/4)

Låt mig först presentera mig. Jag heter Elektro Lux men kallas av min hyresvärd för ”Lyx”. Kanske beror det på att jag ibland innehåller lyxiga matvaror, tillika goda drycker.
Då förvandlas man - som jag - till Iyx i tillvaron.
I dessa hysteriska tider - när pandemin och fröknarna Corona tvingat alla folk på knä - behövs jag och alla andra i släkten. Just nu känner jag mig kraftigt överviktig. Alla utrymmen har tagits till vara - men ändå stoppar de in mer mat och dryck i mig. Omsättningen är inte heller den bästa.
Arla mjölk 3% "bäst före 8 april 2021":  "Drick mig annars blir jag sur". Du kan väl läsa. Greveosten: "Här har man gjort sig och till lagrat sig i 12 månader och så blir man bortglömd". Ratad för en löjlig färskost med smak av chili. Vad är det för modernt skit! 
Vi mejerivaror har det inte så värst roligt, vi heller. Det har kommit in ett gäng grönsaker som "skuffat" upp oss mot högra insidan, Och det är så trångt att man knappt kan andas. 
Många gånger - särskilt kvällstid - inspekteras mitt innehåll och med ett antal tunga suckar stänger de dörren om mig igen. Jag tycker mig höra olika varianter på uttrycket ”vi blir bara tjockare om vi äter så här sent!” Sen stängs kylskåpsdörren och öppnas först någon gång vid 10-tiden på morgonen. Jag önskar jag kunde tala. Om det vore möjligt skulle jag ropa: ”Glöm inte maten längst in i skåpet, jag vill inte lukta illa!
När väl dagen börjat är det ”open house” här i kylskåpet. Då plockas det ut massor med saker. Det blir ett ständigt mumsande och glufsande tills kvällen dyker tillsammans med samvetet.


Rapport från ett par vandringskängor - (tankar för dagen 8/4)

"Vi är ur gängorna" rapporterade vandringskängorna när intervjun startade. "Vi tvingas upp i ottan, redan klockan 05.12!" Det hördes på långt håll att ingen av dem var på gott humör. Man kunde dessutom se på utsidan av kängorna att det fanns all orsak att "vara ur gängorna". De såg slitna ut. Intorkade av lervällingen utanför. Att tvingas ut i kylan - i ur och skur - är ingen tacksam uppgift. Och morgonpromenad de gick skulle hellre liknas vid en straffmarsch eftersom den pågick mer än två timmar!
Vi har föreslagit vår husbonde och tillika slavdrivare att välja tofflorna eller sandalerna som omväxling men detta förslag har han inte alls nappat på, rapporterar Mr. Right (högerskon). I så fall hade han säkert uppskattat oss som sina partners på ett annat sätt. "Vi är trygga att ha med sig när kylan gör sig påmind" inflikar Mr. Left (vänsterskon). "Men den gubben gick inte" klagade herrarna Right och Left. "Vi kämpar på och går så gott vi kan" sade de unisont.
Tilläggas ska - för ordningens skull - att denne ägare och slavdrivare har hotat herrarna med att "slänga dem i soporna" om klagandet fortsätter. "Då köper jag bara ett nytt par vandringskängor" lär han ha sagt.
"Jag tycker ni ska testa lite civil olydnad", sa då intervjuaren. 
"Det är taget" sa Mr. Left, den mer snabbtänkte av de två kängorna. "Jag tycker vi knyter var sin kärringknut på våra skosnören" tillade han. "Så får vi stanna hemma i värmen".
"OK" svarade Mr Right, "men vi måste akta oss så att vi inte hamnar i soporna. Kom ihåg att vår husbonde har ett uruselt morgonhumör! Om vi istället sköter oss väl så är det mycket smartare", avslutade mr. Right (som alltid ville ha rätt till sista ordet).  


Kvinnans skönhet är en tidsfråga (tankar för dagen 9/4)

Många är de kvinnor som betraktar sig själva som gudinnor och män som något ”katten släpat in”. Med andra ord - de där mänskliga känslorna som empati, vänlighet och respekt är inte framträdande. Istället så är skickligheten att lägga make-up proffsig.
Samma sak gäller förmåga att kombinera färger, former och klädstilar. De är korta i tonen, håller distans och ringaktar männen. Naturligtvis inte alla, men merparten. Sedan kommer den stunden, saken gäller ”tidsfrågan” då kvinnlig fägring försvinner och blickarna med den. 
Då är det så dags att putsa på ”den inre människan” - men nästan för sent.
Dagens tanke - till de vackra kvinnorna (det gäller faktiskt männen också!) - gör Dej vacker både utanpå men ännu mer inuti. För det är hur Du ser ut inuti som avgör om Du ska bli en synvilla eller något bestående fint.

Både kvinnor och män ska visa omtanke, empati och kärlek - oavsett ålder.

Hur är dina "tankar för dagen" (10/4)?

Skriv ditt förslag på "Kontakt"


Tack för hjälpen!